Vår uppdatering

Hejsan grannar,

 Här ute i Lybeck har vi idag haft ett fantastiskt vårväder och även ett första styrelsemöte, med den nya styrelsen.

Vi beslutade om mötesdagar för kommande år:

Vårstädning                                 27 april                                       kl 09.30-13.00

Sommarmöte                             23 juni                                          kl 11.00

Höststädning                              prel.21 september                     kl 09.30-13.00

Årsstämma                                  prel. 17 mars 2020                    kl 14.00

Notera datumet för vårstädningen då vi möts upp och för en trevlig dag tillsammans och gör fint på vårt område. Vi har påbörjat planeringen för vad som behöver göras och tar gärna emot förslag på saker som behöver åtgärdas. Vi återkommer med mer detaljerad information om arbetsuppgifter och vilka verktyg osv som kan behöva tas med.

Festkommittén

Vår festkommitté gör ett fantastiskt jobb och bidrar mycket till allas vår trivsel. Susanne Eklund kommer att gå in och stötta upp Maria von Knorring och Åsa Ahlnäs men vi behöver bli fler. Vill du också vara med? Hör av dig till någon i festkommittén eller till någon i styrelsen.

 Valborg

Förra året hade vi ett jättetrevligt Valborgsfirande och det vill vi gärna fortsätta att ha. Festkommittén har ombetts att planera för ett trevligt firande kring brasan på Björkängen som traditionsenligt tänds kl 20.00. Mer information kommer när festkommittén hunnit planera.

 Information från pumpföreningen

Det är snart dags att slå igång pumpen för sommarvattnet, planerad start är på förmiddagen Påskafton 20/4–2019. Styrelsen i Pumpföreningen vill därför uppmana er att STÄNGA kranen på er tomt, snarast, dock senast den 19/4.

Hamnen

Enligt de nya hamnreglerna som vi beslutade om på stämman så får hamnområdet ej användas för vinterförvaring av båtar. Detta gäller såklart även vattenskotrar, kajaker, kanoter, SUP’ar, surfbrädor och tillbehör. Detta måste ske på egen tomt alt. någon extern förvarning. Eftersom vi i dagsläget inte har någon avgift för förvaring av kajaker osv har vi ingen dokumentation över vem som äger dessa. Vi ber er som har kajaker osv vid hamnområdet att tydligt märka upp dessa med namn och tomtnummer, så att vi vet vem som ska kontaktas om flytt eller liknade behöver göras på grund av arbete i hamnen eller av annat skäl.

Får på sjöängen i sommar
Vi har haft förmånen under flera år att få låna får som betat på sjöängen under somrarna som arrangerats av några medlemmar. Ett väldigt härligt inslag i vårt område på flera sätt. I dagsläget har vi ingen vetskap om varifrån vi skulle kunna låna får i år och ber därför er alla om hjälp med detta. Har ni någon kontakt så vore vi i styrelsen och många med oss väldigt tacksamma om vi kan hjälpas åt att dra i alla trådar vi kan för att få får till sjöängen även i år.

Med önskan om en trevlig helg,

Styrelsen

Genom Sofia

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.