Städdag april 2020

Hej alla Lybecksbor!

Nu är det dags för vårens städdag lördagen 25/4 kl 9:30 då vi samlas på Björkängen och delar upp oss i mindre grupper och fördelar arbetsuppgifter.

Arbetet avslutas kring 13:00, men till följd av den pågående Coronaepedimin planerar vi tyvärr inte för någon gemensam fikastund efter arbetet. Vi får återuppta den traditionen när förutsättningarna är bättre!

Det vi måste göra inför våren och sommaren är bland annat följande:

– Dansbanan skall avtäckas och städas, området kring den och Björkängen skall rensas från sten och skräp så gräsklippning kan ske utan att skada maskinen.

– Badbrygga och badflotte skall läggas ut, badbryggan riktas vid behov och badplatsen krattas och snyggas till.

– Samla upp och ta bort vass i hamnen och lägga den på ”Majbrasan”.

– Vägarna kommer att grusas och sladdas när förutsättningarna är gynnsamma, men innan dess behöver vi fylla igen de värsta ”potthålen” t.ex. på Strandvägen. Fyrhjuling med släp och spade är bra hjälpmedel för detta arbete…

– Vägskyltar som står snett behöver riktas. Spett, spade och spel, finns i boden, behövs för detta.

– Bron på Sjöstigen behöver förstärkas.

– Sandra behöver hjälp att iordningställa fårhagen inför sommaren. Detta arbete samordnas av Sandra, kontakta henne på tel 073 801 52 56 för att komma överens om vad som behöver göras och när!

Om någon föredrar att göra något arbete på annan tid än på städdagen så är det naturligtvis välkommet! Underrätta gärna Mattias på telefon 070 1654 600, mattias.ahlfors@gmail.com om detta!

Beträffande hamnen konstaterar vi att bryggorna nu är i brukbart skick. Stort tack till Hans, Christer, Henrik och Mattias som gjorde arbetet! Vi skjuter nu resterande justerings- och upprustningsarbeten på framtiden pga den rådande situationen. Bommarna läggs ut av båtsplatsinnehavare, alltså ingen gemensam aktion! Ni som har båtplatser från 218 och framåt (alltså utsidan av västra bryggan) skall höra av sig till hamnansvarige Marko Sipi, 070 956 1070 innan bomiläggning!

Många har ringt hamnansvarig och frågat när bryggorna är klara så att båtarna kan läggas i. Intresset för att hjälpa till med att iordningställa bryggorna har varit mycket begränsat. Vi måste påpeka att föreningen inte har något vaktmästeri som servar medlemmarna, vi måste alla vara beredda att hjälpas åt med gemensamma arbetsuppgifter!

Vi hoppas nu att många ställer upp på städdagen 25/4 så att vi gemensamt kan hjälpas åt att ställa i ordning våra gemensamma anläggningar inför sommaren!

Välkomna, styrelsen.

Det här inlägget postades i Arbetsdagar, Området. Bokmärk permalänken.