Sommarinfo

Midsommarfirande:

Som ni säkert redan räknat ut så blir det inget organiserat midsommarfirande i år. Anledningen är förstås Coronasituationen som vi lever under med rekommendation om social distansering. Det traditionella informationsmötet som brukar vara vid midsommar är också inställt.

Gräsklippargruppen

Klippning sker på dessa platser: Björkängen, Gamla lekplatsen, Hamnängen, Badet, Sjöstigen. Björkängen och badet klipps varje vecka, övriga ytor efter omdöme.

Badgruppen

Vi söker medlemmar som vill återuppta en badgrupp. Ni som har frågor eller kan tänka er att ingå i den gruppen kan maila mikael.knutsson59@gmail.com.

Hamnen – Marko informerar

Hej (båt)grannar!

Båtsäsongen är i gång och uppdaterad lista gällande båtplatsinnehavare samt hamnkarta bifogas. Det finns några lediga platser kvar, så hör av er till föreningens hamnansvarige, om behov av att hyra båtplats finnes. Material till en ny kanotställning finns, så en grupp byggintresserade kanotister eftersökes. Ni, som har ”båtplatser med stolpar”… hör av er till hamnansvarige innan montering av förtöjningsbeslag på de nya stolparna.

Majbrasan

Som ni kanske redan har märkt så har vi nu eldat upp rishögen nere vid hamnen. Det betyder att man inte längre kan lägga ris och grenar där nere och skapa en ny hög. En skylt är uppsatt om att ingen mer deponi får ske. Det samma gäller för Björkängen, alltså inga nya rishögar. Tänk också på att dina grannar inte uppskattar om du själv eldar med kraftig rökutveckling som det gärna blir när man tex eldar sur ved och grenar.

Medlemsavgift

Ni som ännu inte betalat medlemsavgiften påminns härmed. Påminnelseavgift kommer att tas ut om du inte har betalat.

Våra vägar

Vägarna har nu blivit saltade och sladdade. I sammanhanget kan också påpekas att det råder reducerad hastighet på vägarna i området. Hastighetsbegränsningen står angiven när man kör in i området om det är någon som inte minns hur fort man får köra . Ta det över huvud taget försiktigt eftersom det finns barn som rör sig fritt i området och vi vill absolut inte att det händer några olyckor som hade gått att undvika. Ta också gärna ett varv runt din egen tomt och se till att buskar och träd är inklippta så att de inte skymmer sikten när man kommer på vägen.

Med förhoppning om att det efter en kall maj blir en fin sommar i Lybeck och på sjön!

Styrelsen för Lybeck / Kärrbo

Det här inlägget postades i Hänt på området, Okategoriserade, Området. Bokmärk permalänken.