Lybecksnytt April 2023

Snart är det dags – först kommer påsken och sen blir det städdag!

Städdagen lördagen 22/4

Samling på Björkängen kl 09.00. Vi håller på till ca kl 12 och samfälligheten bjuder på fika (korv eller köttbullemacka brukar det bli). För att veta hur mycket fika som ska inhandlas  vill vi gärna att du anmäler till Anne N om du/ni kommer och hur många ni blir. SMSa henne på 073-1408976. Om du vill hjälpa till med fikat kan du passa på att meddela det i samma SMS.

Några av uppgifterna inför dagen är
Rensning efter vägar på området, ta gärna hand om den bit av marken som ligger framför din egen tomt och klipp bort växtlighet som skymmer sikten i kurvorna eller som hänger ut mot vägen.
Ta in kvarsittande plogpinnar
Placera ut farthinder
Avtäcka dansbanan och göra fint på Björkängen mm

En uppmaning från gruppen som håller på med renoveringen av hamnen är att ingen lägger i några bomar vid båtplatserna före städdagen.

En uppmaning från de som brukar elda upp rishögen: Töm inte ut era lövsäckar på högen och lägg inte på några tjocka stubbar! Löven kan ni kompostera eller köra till återvinningen och stubbarna får ni ta hand om på annat sätt. Allt för att få en säker eldning och en som inte kräver tillsyn i många timmar.

När det gäller spången på Sjöstigen så kommer den att renoveras av grannföreningen som äger marken den ligger på.

Utskick fakturor samfällighet, båtplats och pumpförening

Vid det här laget borde alla ha fått faktura för de olika avgifterna. Om ni inte har fått det, eller det har blivit någon felaktighet är ni välkomna att kontakta mig, kersti.sjovall@outlook.com.

Väl mött på städdagen och en Glad Påsk önskar vi oss alla!

För styrelsen / Kersti Sjövall, ordf

Det här inlägget postades i Arbetsdagar, Infrastruktur, Okategoriserade, Området. Bokmärk permalänken.