Höstinformation från styrelsen

Hej grannar,

Här följer information från styrelsen samt inbjudan till arbetsdagen.

Kallelse till arbetsmöte/städdag

 Lördagen 14 oktober kl 9-14

 Samling Björkängen

På Dagordningen:

Röjning av sly och nerdragning av en del träd

Elda ris och vass

Iordningställande av paviljongen och björkängen inför vintern

Ta in badflotte och badbrygga

Göra iordning hamnen efter renoveringen och inför vintern

Sätta panel på gräsklipparboden

Diverse arbete kring våra vägar

Medtag för uppgifterna lämpliga handverktyg

Styrelsen bedömer att arbetet som behöver göras kommer att ta lite längre tid denna gång därav preliminär sluttid kl 14.

 Festkommittén serverar enklare förtäring ca klockan 12 och i samband med det blir det information från styrelsen.

Välkommen!

Styrelsen

Lybeck-Kärrbo samfällighetsförening


Verksamhet i Länkarnas gamla hus

I lördags höll föreståndaren för den nya verksamheten i Länkarnas gamla hus (numera Villa Fridhem) ett informationsmöte för vår grannförening och vi fick av en slump veta detta väldigt kort innan men Sofia Brinkeborn lyckades delta på mötet. Här följer ett sammandrag av den information som framkom.

Verksamheten har startat upp och de har i nuläget 3 st boende på hemmet. Hemmets syfte är att verka för rehabilitering av ungdomar i åldern 14-17 som har haft svårigheter med kriminalitet eller narkotika och nu vill ta sig ur detta. Enligt föreståndaren kommer de inte att ta emot ungdomar som har ett våldsbenäget beteende. Ungdomarna kommer från hela landet, de tre som bor där nu kommer från Malmö, Göteborg och Säffle. Totalt kan de ta emot max. 15 st boende.

Det finns personal på hemmet dygnet runt och ungdomarna har ett väldigt inrutat schema för varje dag vilket bl a innebär 1 h promenad under förmiddagen. De promenerar då i grupp i närområdet och har då alltid personal med sig. Ungdomarna får inte lämna gården utan personal med sig.

Ungdomarna har i snitt en behandlingstid på 1 år och sedan flyttar de vidare. I ett givet skede när/om ungdomarna anses vara mogna kan de börja gå i skolan igen och då kan de initialt skjutsas dit och hem av personalen men det kan också vara så att de kommer att åka med skolbussen som övriga ungdomar i området.

OM – vi skulle notera att någon av ungdomarna rör sig området utan medföljande personal ska vi direkt kontakta personalen. Se kontaktuppgifter nedan, dessa kommer också att läggas upp på hemsidan:

Caroline de Carro (Föreståndare Villa Fridhem)
Mobil: 072- 536 82 10
Telefon: 010-465 49 11
Caroline.decarro@humana.se

Villa Fridhem
Mobil: 072-210 18 28

 

Dennis Krusell (Behandlingsansvarig)
Mobil: 070-658 86 19

 

Jenny Dahlström (Samordnare)
Mobil: 072-210 18 37

Om vi inte får tag på någon personal från Villa Fridhem så ska vi kontakta polisen.

Caroline kommer och besöker oss på vår arbetsdag den 14 oktober i samband med lunchen för att informera om verksamheten samt svara på frågor.

 

Engagemang för att rusta upp badet

Arbetet med hamnen fortskrider och vi vill gärna gå vidare med att rusta upp vårt populära bad. På midsommarmötet efterlyste vi medlemmar som ville vara med att ta fram ett förslag kring detta och vi fick ett napp direkt. Vi hoppas nu att fler skulle vilja anmäla sig till detta med ambitionen att vi har ett förslag klart att presentera till årsstämman i mars. Om du har intresse av att vara med och påverka hur badet ska se ut framöver, hör av dig till Susanne Lidmo på susannelidmo@hotmail.com

Hej!

Talade Marko idag och det visade sig att någon har varit och försökt ta våran badbrygga (flytande delen med bänken). Den var delvis bortkopplad. Marko och några till hade fixa så den sitter fast igen, tack för det! Viktigt att vi alla håller uppsikt runt om på vårt område, kring båtar och bad. Vi får försöka samverka till ett säkert område. Gör inget som kan äventyra din egen säkerhet, utan ring polis om du ser något misstänkt. Meddela oss i styrelsen om du ser eller upptäcker något så vi får gå ut med information.

Utsiktsplatsen
Vi har fått önskemål från medlemmar att det vore trevligt om vi kunde röja utsiktsberget från små träd och sly eftersom det börjar växa igen samt att stigen upp till utsiktsplatsen också kunde röjas och märkas ut igen. Bra förslag tycker styrelsen och vi undrar därför om det finns några som är intresserade av att ta sig an detta? Maila i sådana fall Sofia.brinkeborn@nordea.com så enas vi om en passande dag för att rusta oss med sekatörer, fogsvansar och kaffetermos.

Lekplatser
På sommarmötet kom frågan om status för upprustning av våra lekplatser upp och hur planen för dessa ser ut framöver. Styrelsen undrar om det finns intresse hos några medlemmar att bilda en Lekplatsgrupp? Uppdraget innebär att utifrån en given budget se över befintliga lekplatser och baserat på detta komma med förslag på åtgärder och inköp. Vill du vara med och bidraga till att vi får fina och säkra lekplatser för barnen i området så maila ditt intresse till Sofia.brinkeborn@nordea.com

Hamnen
Mattias Liljedahl har nyligen skickat ut status om hamnarbetet. Kjell Ström har åtagit sig att projektleda arbetet med en ny upptagningsramp – Stort tack för det Kjell! Uppdatering följer så snart vi har mer information.

 

Med vänliga hälsningar Styrelsen i Lybeck-Kärrbo Samfällighet

Hej

Nu är det snart dags att renovera den östra bryggan.
För att underlätta detta arbete måste båtarna på den bryggan vara upptagna senast söndag 1 oktober (vill man ligga i lite längre kan man nyttja lediga platser på den västra bryggan – fram till 14 okt då arbetsdag/bomupptagning planeras)
Gärna tidigare om möjligt då renovering ev kan börja tidigare i så fall.
Vi ber alla respektera detta.

Ny isättningsramp för båtar på gång
Den kommer göras av stenkross och förhoppningsvis fungera bra för de flesta av oss.
Alla ägare till kajaker ombeds därför flytta dessa och ställningen omgående då området behövs för grävmaskin.
Ju förr det blir gjort desto bättre.

Tack för ert samarbete!

Mvh

Mattias och övriga i styrelsen
Lybeck-Kärrbo samfällighetsförening

 

Det här inlägget postades i Arbetsdagar, Hänt på området, Området. Bokmärk permalänken.