Höstinfo från styrelsen

Hejsan grannar,

 Sommaren lider mot sitt slut men de senaste dagarna har det känts som högsommar igen. Styrelsen blickar tillbaka mot sommaren och inser att vi glömt att skicka ut minnesanteckningar från Sommarmötet. Bot och bättring och anteckningarna kommer bifogade i detta mail.

 Vi blickar också framåt mot hösten och vill informera om ett antal punkter.

 Välkommen till höstens städdag – 21 september

Som vanligt träffas vi för att ställa iordning området inför hösten – vilket brukar vara en väldigt trevlig dag tillsammans där vi avslutar med fika. Exempel på arbetsuppgifter: Stänga/städa Björkängen, rensning av träd Skogsängen, fylla på salt och sand i väglådor för vintern, ta in badflottarna, elda ris/vass vid hamnen, upprustning av badbryggan, rensning efter vägar på området osv. Lämpliga verktyg tas med! Vi träffas på Björkängen och delar in oss i arbetslag.

 Upptagning av bommar i hamnen – 19 oktober

Den 19 oktober träffas vi kl 09.30 i hamnen för att ta upp bommar. Då vill vi också att samtliga båtar och kajaker ska vara borta från hamnen för att vi ska kunna genomföra upprustning och rensning efter detta. Om vädret tillåter kan det också vara behov av att elda om inte detta varit möjligt i samband med höstens städdag.

 Rensning av postlådor

Den gemensamma platsen där vi har våra postlådor är väldigt full. Många postlådor verkar stå oanvända men de fylls ändå med reklam osv så att de blir överfulla. Vi ber samtliga som inte är permanentboende att fundera på om ni verkligen behöver en postlåda på den gemensamma platsen (tidningar delas ut till postlåda utanför huset) och om inte, att ni monterar bort dem. Används postlådan endast under korta perioder ber vi er att ”låsa” dem med buntband eller liknande så att de inte blir överfulla.

 Hemsidan

Vår hemsideansvarige Jens Berming gör ett jättefint jobb med att hålla information tillgänglig på vår hemsida. Just nu gör vi en översyn och omstrukturering av hemsidan så att den kan bli ännu bättre för framtiden.

 Lekstugan

Lekstugan på Björkängen har blivit jättefin. Nu återstår endast att måla golvet. Stort tack Susanne Eklund för att du tagit dig an detta projekt under sommaren till glädje för barnen i området.

 Medlemsavgift till Pumpföreningen
Pumpföreningen hälsar att de saknar medlemsavgifter och vill påminna om att betala in dessa. Det är en fantastisk tillgång vi har i vårt sommarvatten men medlemsavgifterna behövs för att kunna hålla igång och reparera pump osv. Vänligen betala in snarast om du inte har gjort det. Sista inbetalningsdagen var 2019-07-31. Årsavgiften är 400:-/per fastighet, Plusgiro 147857-7, vänligen ange tomtnummer alt. er fastighetsbeteckning som referens.

 Som alltid, funderar du på något eller har ett förslag till styrelsen så välkomnar vi alla synpunkter och förbättringsförslag!

 Sensommar hälsningar från Styrelsen

 Genom Sofia, ordförande Lybecks Samfällighetsförening

Det här inlägget postades i Arbetsdagar, Området. Bokmärk permalänken.